vitalno medenično dno

Vas muči inkontinenca ali prolaps notranji organov medenice? Za vas imamo rešitev!

Medenično dno ima izredno pomembno vlogo za naše zdravje in dobro počutje. Žal je ta del telesa še vedno tabu. Zdravo medenično dno omogoča boljšo kontrolo mišic medenice in na ta način preprečuje inkontinenco (nehoteno uhajanje urina) in prolaps notranjih organov medenice.

Inkontinenca in ostale težave

Urinska inkontinenca oz. izguba nadzora nad mehurjem – je pogosta in zelo neprijetna težava. Čeprav se s staranjem pojavlja pogosteje, urinska inkontinenca ni samo posledica staranja. Pri večini ljudi lahko preproste spremembe življenjskega sloga, kot je na primer primerna vadba za krepitev mišic medeničnega dna, odpravijo simptome urinske inkontinence.

V tem programu se boste naučili kako uporabljati mišice medeničnega dna v različnih situacijah. Mišice izmenično krepimo in sprostimo ter jih koordiniramo z mišicami hrbta. Uporabljamo tudi različne načine dihanja. Tako lahko medenično dno dobro prenese in sprejme pritiske ko kašljamo, kihamo, nosimo težka bremena, tečemo, …

Naj vam izdamo še skrivnost – s tem programom boste izboljšali tudi kvaliteto intimnega življenja.

inkontinenca

Vsebina programa

Vsaka ura programa je osredotočena na določen del medenice ali medeničnega dna. Anatomsko bomo spoznali kompleksno strukturo medenice in izvajali vadbo z vsemi mišicami. Postopoma bomo kombinirali uporabo vseh teh mišic skupaj .

Položaji telesa se med vajami spreminja, s tem pa se spreminja tudi pritisk organov na medenično dno. Naučili se bomo krepiti, sprostiti in razgibati mišice medenicnega dna z več ali manj pritika nanje. Izboljšal se bo tako krvni pretok v notranjih abdominalnih organih kot tudi propriocepcija (občutek samega sebe) tega dela telesa.

Z vajami ki poudarjajo asimetrične položaje medenice uravnotežimo medenično dno in odpravimo oz. omilimo inkontinenco in druge težave.

Vaje izvajamo oblečeni in se ne dotikamo genitalij.

Uporabljali bomo različne pripomočke kot so mala žoga, elastični trak, stol, blazinice. Včasih bomo vaje izvajali tudi ob glasbi.

Več o naši ostali ponudbi pa si preberite na domači stani.

 

TERMIN PROGRAMA:  Sreda  17:45 – 18:45

CENA 10-tedenskega programa: 150 € + 8 € vpisnina za kratke programe

VODI: Céline Louis

ZAČETEK NOVEGA SKLOPA 10-tedenskega PROGRAMA: . 10. januar 2024.

Prijave sprejemamo na info@parinama.si in 030 66 55 44.

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019