PILATES

Če iščete novo vadbeno rutino, ki bi vam lahko zagotovila dobro ravnovesje med prožnostjo, močjo, mišičnim tonusom in pomagala pri odpravi bolečin, vas vabimo na vadbo pilatesa. Čeprav je pilates prisoten že skoraj 100 let, se še vedno pridobiva nove privržence iz zelo dobrega razloga – ker deluje. 

Gre za obliko vadbe in krepitve telesa, ki jo je razvil Joseph Pilates v začetku 20. stoletja, predvsem kot metodo okrevanja po poškodbah za plesalce. Sčasoma pa je postalo jasno, da lahko tak način vadbe koristi tudi povprečnemu človeku.

 

Kaj je pilates?

Pilates je sistem vaj, s katerim harmonično okrepimo mišice celega telesa. Poudarek je na stabilizaciji medenice in hrbtenice.

V Parinama in Devi joga centru izvajamo pilates:
– na blazinah, 
– na napravah.

O našem studiu in pilatesu lahko preberete več na naši novi spletni strani www.pilatesljubljana.si.

 

 

Koristi pilatesa

Redna vadba pilatesa omogoča:
– harmonično krepitev telesa,
– izboljšanje telesne drže,
– večjo gibljivost sklepov,
– preprečevanje in odpravljanje bolečin v križu,
– izboljšanje odziva mišic medeničnega dna,
– boljše zavedanje telesa in dihanja.

pilates

Pilates deluje terapevtsko in preventivno, saj izolira in sprošča mišične skupine ter jih krepi z nadzorovanim gibanjem in dihanjem. Ena izmed vidnejših koristi pilatesa je tako izboljšana telesna drža. In nekaj tako preprostega ima lahko velike, pozitivne posledice, saj našemu telesu omogoča optimalno delovanje. Pilates pa nam poleg fizičnih koristi nam daje tudi večje zavedanje našega telesa.  

Za pravilno izvedbo in da občutite vse koristi pilatesa je pomembno, da vas vodi usposobljen učitelj. Ne glede na to, ali vadite individualno ali v skupini, na blazini ali napravah, mora učitelj prepoznati vaše omejitve in vas nežno usmerjati na poti napredka. Vabljeni v naš Parinama center na vadbo pilatesa pod strokovnim vodstvom naših učiteljev.

Več o naši ostali ponudbi pa si preberite na domači strani.

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019