KNJIGE

Transformacija telesa in uma
(knjiga, Devi, 2007)

20 EUR

Uveljavljeni učitelj joge Blaž Bertoncelj sistematično in zahodnjaku razumljivo pojasnjuje kako pravilno izvajati jogo. Opisane so različne tehnike, ki nas popeljejo od telesa in dihanja do zavedanja, obvladovanja in spoznavanja samega sebe. Knjiga nas uči pravilnega izvajanja asane (psiho-somatski položaji) in dihalnih tehnik (pranajame). Avtor ne pozabi izpostaviti pomena izvajanja bolj subtilnih tehnik, kot so mudre in meditacija.

Mehanik hrbta
(knjiga, 2018)

30 EUR

Zaslužite si, da se brez bolečin lahko usedete na tla in se z užitkom brez bolečin igrate z otroki. Ali ni neprekinjeno spanje brez bolečin ob obračanju osnovna človeška potreba? Življenje z bolečinami ni šala in pot rehabilitacije nikoli ni preprosta. Kar nekaj discipline je potrebne, da svojo hrbtenico spravite v red.

Ta knjiga je namenjena vsakomur, od človeka, ki si želi zgolj sprehajati svojega psa brez bolečin v hrbtu, do športnika, ki bi se rad vrnil na pot uspehov, čeprav mu je trenutno napor že vstajanje iz postelje.

Vse navedbe v knjigi so osnovane na močni znanstveno-raziskovalni podlagi in rezultatih več desetletnega praktičnega dela s pacienti Prof. dr. Stuart McGilla. Uspešnost spopadanja z bolečino v hrbtu pri svojih pacientih spremlja več kot 10 let po odpravi bolečin in dosega 95% uspeh.

(172 strani, mehka vezava)

Kako biti vedno srečen
(knjiga, 2009)

15 EUR

Najti srečo je enostavneje, kot si predstavljate – vendar samo, če jo iščete na pravem mestu. V tej knjigi Paramhansa Yogananda, eden izmed najbolj vplivnih duhovnih učiteljev 20. stoletja in avtor knjige Avtobiografija jogija, posreduje vizijo resnične sreče. Ta izhaja iz razumevanja, da srečo najdemo le v samem sebi.

Naučite se, kako:

– biti srečni, ne glede na zunanje okoliščine,
– razviti sposobnost biti srečen ves čas in
– prepoznati navade, ki vam preprečujejo srečo.


Sreča je osnova za uspeh v odnosih, karieri in na vseh ostalih področjih vašega življenja.

Duhovni odnosi
(knjiga, 2010)

15 EUR

Prijateljstvo, ljubezen, zakon in otroci so lahko vir naše največje sreče ali naše največje bolečine. Brezpogojna ljubezen je ključ do sreče v vseh naših odnosih. Toda kako jo doseči?

V tej knjigi Paramhansa Yogananda, eden najbolj priljubljenih duhovnih učiteljev 20. stoletja in avtor Avtobiografije jogija, predstavi nova spoznanja in praktična navodila o naslednjih temah:

– prijateljstvo: kako biti bolj sočuten in ljubeč,
– kako odpraviti slabe navade, ki zastrupljajo pravo prijateljstvo,
– kako izbrati pravega partnerja in zgraditi trden zakon,
– težave, ki se pojavijo v odnosih in kako se odzvati nanje in
– pomen univerzalne ljubezni, ki je v ozadju vseh naših odnosov


Šaljiv in konkreten pri opisih človeških pomanjkljivosti Yogananda vedno izpostavlja tudi najvišji božanski princip v nas in nam daje praktične ter včasih presenetljive napotke, kako ga doseči. Ti članki, nastali med leti 1920 in 1930, izražajo najgloblji uvid v razumevanje človeške narave in večno modrost, ki jo redko srečamo.

Kako biti uspešen
(knjiga, 2011)

15 EUR

Pozitivne misli, dejavna volja, samoanaliza, pobuda in samokontrola – Yogananda vam razloži, kako jih uporabite za uspšno življenje. Mnoge knjige poudarijo eno ali nekaj od tega, vendar ne verjamejo v Silo, ki stoji za vsem; na primer dejstvo, da se ustvarjanje dinamične moči razcveti v sozvočju z Božansko Voljo. Pričujoča njiga vas vodi od moči osebne volje do večje moči, ko vse, kar počnete, uskladite z Božjo voljo.

Paramhansa Yogananda (1893-1952) eden prvih učiteljev, ki je jogo predstavil v zahodnem svetu, s poudarkom na neposredni notranji izkušnji Božanskega, kar je imenoval samo uresničenje. Njegovi nauki ponujajo praktičen pristop k notranjemu prebujenju.

V prvih letih svojega delovanja v Ameriki je Yogananda pisal predavanja in članke, ki zdaj niso več na voljo javnosti; uporabili pa so jih kot vir za serijo Modrost Yoganande (Wisdom of Yogananda)

 

“Paramhansa Yogananda je popoln predstavnik starodavne modrosti, modrecev in veličastnosti Indije” 

Swami Sivananda

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019