JOGA

joga za začetnike

JOGA 1 - za začetnike

Program je namenjen začetnikom in tistim, ki si želijo bolj blagega ter počasnega pristopa k jogi. Naučili se boste osnovnih principov varnega in pravilnega gibanja, dihanja ter izvajanja joga položajev (asan). Poudarek je tudi na rednem izvajanju globoke jogijske sprostitve ob koncu ure joge. Spoznali boste tudi osnovne principe jogijske psihologije in filozofije, ki jo lahko uporabljate v vsakodnevnem življenju.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

JOGA 1-2

Program vsebuje elemente programa joge za začetnike, namenjen pa je tudi tistim, ki že poznajo osnove joge in si želijo več izzivov za svoje fizično telo. Osredotočali se bomo na razvijanje moči in fleksibilnosti v vseh osnovnih položajih. Poleg tega boste spoznali tudi dihalne in sprostitvene tehnike ter osnove meditacije.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

joga

JOGA 2

Poleg variacij osnovnih položajev in tehnik joge, bomo spoznali fizično in energetsko zahtevnejšo prakso asan, pranajame in meditacije ter krajše predstavitve različnih konceptov jogijske psihologije in filozofije. Program je namenjen tistim, ki so predhodno vsaj eno leto redno izvajali hatha jogo s primerno usposobljenim učiteljem.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

JOGA 3

Program Joga 3 je fizično in notranje najzahtevnejši program pri nas. Poleg ponavljanja osnovnih tehnik joge se boste učili sofisticiranih in najtežjih joga asan, muder in band. Spoznali boste osnovna sporočila jogijskih tekstov, kot so Joga sutre, Bhagavad gita, Upanišade ter klasične hatha joga tekste kot so Hatha joga pradipika, Gheranda Samhita in Šiva Samhita. V ta program se lahko vključite le s predhodnim dovoljenjem učitelja. Vsaka ura je drugačna in poglobljena (od fizično zahtevne ure, do globoko meditativne in regenerativne prakse). 

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

regenerativna joga

REGENERATIVNA JOGA

Živimo v svetu, ki je usmerjen v veliko aktivnost in nenehne ter hitre spremembe. Vrednota je delovanje in zunanja uspešnost, zato si pogosto ne vzamemo dovolj časa za sprostitev in umiritev. Regenerativna joga je naravno zdravilo proti stresu in kroničnim mišičnim napetostim. Gre za poseben pristop, ki nas spodbuja k večji umiritvi in globinski sprostitvi. Posebnost vadbe je v tem, da ostajamo v joga asanah dlje časa, podprti z različnimi jogijskimi pripomočki.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

JOGA IN PLES

To je program, ki v uri in pol združuje elemente joge in plesa. Začeli bomo z jogijskim čutenjem in ogrevanjem telesa, umirjanjem uma in zaznavanjem duha. Sledi poglobitev prisotnosti uma v telesu, s pozornostjo na dihanju v asanah. S pomočjo glasbe bomo nato dopustili telesu, da se spontano izrazi ter si s tem dvignili nivo energije ali pa morda ravno obratno, izživeli njen višek. Zaključimo z jogijskimi sprostitvenimi položaji, čutenjem, umirjanjem in hvaležnostjo. Namen takšne prakse je sprostitev na mentalnem, čustvenem in fizičnem nivoju, dvigovanje lastne vrednosti in s tem večanje ljubezni do sebe, nežna krepitev telesne vzdržljivosti ter s tem odločnosti, jasnosti in poguma.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

VINJASA JOGA

Vadba vinjasa joge je dinamična in temelji na pravilnem izvajanju jogijskih položajev v povezavi z dihom. Skozi vadbo bomo delali na gibljivosti, krepitvi mišic in sproščali napetosti v telesu. Celotni proces povezave giba in diha nas bo vodil k umiritvi miselnega toka.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44


JOGA ZA MEDENIČNO DNO

Na 4-tedenskem programu se bomo povezovali z medeničnim dnom na bolj subtilen način. Uporabili bomo sekvence asan za krepitev in sprostitev mišic medeničnega dna. S pomočjo tradicionalnih tehnik joge in drugih somatskih pristopov bomo uravnavali energijo prvih dveh čaker.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com / 030 66 55 44

Več o naši ostali ponudbi pa si preberite na domači strani.

inkontinenca

OBRAZEC ZA PRIJAVO

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019