INDIVIDUALNO UČENJE

 

Zakaj individualno učenje?
– za tiste posameznice in posameznike, ki si želijo več individualne pozornosti;
– če želite najboljši rezultat v kar najkrajšem času;
– za tiste, ki se zavedate, da so individualno prilagojeno učenje in adaptirane tehnike za vaše telo in um najbolj koristne;
– če imate specifične fizične omejitve ali pa si želite hitreje napredovati (v izboljšanju gibanja, zmanjšanju bolečin ipd.).

Danes velik ljudi kar samih doma izvaja raznovrstne vadbe (kot so joga, somatika ali pilates). Nove vrste socialnih omrežij nam dejansko lahko koristijo, saj imamo možnost dostopa do raznovrstnih informacij in tehnik. Vendar v centru Parinama opozarjamo, da to ni vedno najboljša odločitev. In sicer zato, ker:
– vse vaje niso vedno primerne za vsakogar. To predvsem velja za osebe, ki imajo bolečine ali kakršnekoli psihosomatske težave.
– čeprav izvajate smiselne vaje, ni nujno, da jih izvajate tudi optimalno za vaše telo. Nihče vas ne gleda in tako ne dobite povratne informacije.
– naši možgani nas pogosto zavedejo, česar se sami sploh ne zavedamo.

KLINIČNA SOMATIKA

Somatika je splošno ime za različne pristope, katere lahko razumemo kot zahodno obliko joge.

V Parinama somatiki integriramo različne tehnike in metode, ki izhajajo iz treh pomembnih in uveljavljenih šol somatike: Feldenkrais metode, Hanna somatike in Body mind centering metode. V našem pristopu smo primarno osredotočeni na centralno ogrodje našega mišično-skeletnega sistema, ki je hrbtenica. Velik poudarek je tudi na specifičnem načinu izvajanja tehnik, s katerimi želimo izboljšati zdravje avtonomnega živčnega sistema in okrepiti samozavedanje. Naučili vas bomo tehnike nevromišične integracije, s katerimi si lahko pomagate sami izboljšati vsakdanje gibalne vzorce, držo telesa in naćin, kako uporabljate samega sebe.

Individualna klinična somatika je namenjena odpravljanju najrazličnejših psiho-somatskih stanj kot so anksioznost, depresija, težave z bolečinami v hrbtenici in vratu,…

Trajanje: 50 min
Cena: 70 €

JOGA TERAPIJA

Individualna joga terapija se trudi odpraviti vzrok in ne samo simptom določenih težav. Na srečanjih se osredotočamo na izvajanje in poučevanje individualno prilagojenih gibalnih vzorcev in dihalnih tehnik, po potrebi pa tudi vključimo učenje notranjih tehnik joge in meditacije ter uporabo zvoka. Naše dolgoletne izkušnje kažejo na to, da smo zelo učinkoviti predvsem pri lajšanju in odpravljanju naslednjih težav: psihosomatska obolenja, izgorelost, soočanje s posledicami negativnega stresa, kronična mišična napetost, bolečine v različnih delih hrbtenice, astma, diabetes, glavobol, nespečnost, anksioznost in depresija. 

Trajanje: 50 min
Cena: 70 €

 

tečaj za učitelja joge

INDIVIDUALNA JOGA

Individualne joga je namenjena tako začetnikom, kot izkušenim, saj je popolnoma prilagojena ciljem in željam posameznika ter njegovim morebitnim zdravstvenim težavam. Učitelj joge vas vodi skozi principe varnega in pravilnega gibanja, dihanja ter izvajanja jogijskih položajev (asan). Spoznali boste tudi osnovne principe joga psihologije in filozofije, ki jo lahko uporabljate v vsakodnevnem življenju. Po vaših željah je lahko program tudi takšen, da predstavlja večji izziv za fizično telo. S pomočjo individualnega učenja boste napredovali hitreje in učinkoviteje.

Trajanje: 60 min
Cena: 70 €

INDIVIDUALNI PILATES NA NAPRAVAH

Individualni pilates na napravah je namenjen osebam, ki želijo izkoristiti kar največji učinek pilates metode. Individualna vadba je odličen pristop, tako za začetnike, kot tudi za najbolj izkušene osebe. Pred začetkom vadbe skupaj z inštruktorico določite svoje cilje in želje. Prva ura vključuje podrobno analizo vašega telesnega stanja, saj lahko le tako sestavimo najboljši program posebej in izključno za vas. Z rednimi individualnimi urami zelo hitro vplivate na moč in gibljivost svojega telesa. Ure potekajo na pilates napravah: reformer, tower, chair, arc, barrel, springboard in orbit.

 

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019