Joga

Opis programov oz. v katero skupino joge naj se vpišem?

Joga 1

Joga 1

Program Joga 1 je namenjen začetnikom in tistim, ki si želijo bolj blagega ter počasnega pristopa k jogi. Naučili se boste osnovnih principov varnega in pravilnega gibanja, dihanja ter izvajanja jogijskih položajev (asan). Poudarek je tudi na rednem izvajanju globoke jogijske sprostitve ob koncu ure joge. Spoznali boste tudi osnove principe joga psihologije in filozofije, ki jo lahko uporabljate v vsakodnevnem življenju.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.
Joga 1-2

Joga 1-2

Ta program je namenjen začetnikom in tistim, ki že poznajo osnove joge in si želijo več izzivov za svoje fizično telo. Osredotočali se bomo na razvijanje moči in fleksibilnosti v vseh osnovnih položajhih. Poleg tega boste spoznali tudi dihalne in sprostitvene tehnike ter osnove meditacije.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.
Joga 2

Joga 2

Poleg variacij osnovnih položajev in tehnik joge bomo spoznali fizično in energetsko zahtevnejšo prakso asan, pranajame in meditacije ter krajše predstavitve različnih konceptov joga psihologije in filozofije. Program je namenjen tistim, ki so predhodno vsaj eno leto redno izvajali hatha jogo s primerno usposobljenim učiteljem.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.
Joga 3

Joga 3

Program Joga 3 je fizično in notranje najzahtevnejši program pri nas. Poleg ponavljanja osnovnih tehnik joge se boste učili sofisticiranih in najtežjih joga asan, muder, band. Spoznali boste osnovna sporočila jogijskih tekstov, kot so Joga sutre, Bhagavad gita, Upanišade, ter klasične hatha joga tekste kot so Hatha joga pradipika, Gheranda Samhita in Šiva Samhita. V ta program se lahko vključite le s predhodnim dovoljenjem učitelja! Vsaka ura je drugačna in poglobljena (od fizično zahtevne ure do globoko meditativne in regenerativne prakse).

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.
Regenerativna joga

Regenerativna joga

Živimo v svetu, ki je usmerjen v veliko aktivnost in nenehne ter hitre spremembe. Vrednota je delovanje in zunanja uspešnost, zato si pogosto ne vzamemo dovolj časa za sprostitev in umiritev. Regenerativna joga je naravno zdravilo proti stresu in kroničnim mišičnim napetostim. Ta joga je poseben pristop, ki nas spodbuja k večji umiritvi in globinski sprostitvi. Posebnost vadbe je v tem, da ostajamo v joga asanah dlje časa, podprti z različnimi pripomočki.

Nedelja, 19:30 - 21:00 v centru Parinama

REGENERATIVNA JOGA V JUNIJU in JULIJU 2019:.
- Nedelja, 2.6.
- Nedelja, 16.6.
- Nedelja, 28.6.
- Nedelja, 21.7.


CENA: 16 EUR/obisk

Obvezna predhodna prijava na 030-66-55-44 ali parinama.center@gmail.com.

Joga in ples

Joga in ples

Joga in ples je program, ki v uri in pol združuje elemente joge in plesa. Začeli bomo z jogijskim čutenjem in ogrevanjem telesa, umirjanjem uma in zaznavanjem duha. Sledi poglobitev prisotnosti uma v telesu, s pozornostjo na dihanju v asanah (jogijskih položajih). S pomočjo glasbe bomo nato dopustili telesu, da se spontano izrazi ter si s tem dvignili nivo energije ali pa morda  ravno obratno, izživeli njen višek. Poudarek bo na gibanju z medenico. Zaključimo z jogijskimi sprostitvenimi položaji, čutenjem, umirjanjem in hvaležnostjo. Namen takšne prakse je sprostitev na mentalnem, čustvenem in fizičnem nivoju, dvigovanje lastne vrednosti in s tem večanje ljubezni do sebe, nežna krepitev telesne vzdržljivosti ter s tem odločnosti, jasnosti in poguma.

 

Posledice po enoletnem obisku takšnih praks so lahko : dvig samozavesti in samozaupanja v družbenih odnosih, izboljšana telesna koordinacija in ravnotežje, raztapljanje negativnih prepričanj ter negativnih vzorcev obnašanja, sprejemanje (nasprotno od potlačenja) in transformacija negativnih občutkov.

 

Praksa je namenjena vsem ženskam in še posebej pogumnim moškim. Lepo vabljeni, da uro in pol na teden preživite s Sonjo Velkavrh ter doživite jogo in ples.

Joga za medenično dno

Joga za medenično dno

4 - tedenski program Joga medeničnega dna

Na 4 srečanjih se bomo povezovali z medeničnim dnom na bolj subtilen način. Uporabili bomo sekvence asan za krepitev in sprostitev mišic medeničnega dna. S pomočjo tradicionalnih tehnik joge in drugih somatskih pristopov bomo uravnavali energijo prvih dveh čaker. 

Datumi srečanj: 6., 13., 20. in 27. maj 2019

Termin: Ponedeljek, 19:00-20:00

Kje: center Parinama, Cesta na Brdo 85, Ljubljana

Program vodi: Céline Louis
Cena: 60 € (4 srečanja)
Joga vitalnosti

Joga vitalnosti

TEHNIKE JOGE IN SOMATIKE ZA VEČJO VITALNOST TELESA IN UMA


V programu Joga vitalnosti bomo izvajali specifične tehnike joge in somatike, ki najbolje vplivajo na pomlajevanje hrbtenice, povečanje osebne energije ter zmanjšanje negativnih posledic stresa.  Za vitalnost telesa je poleg gibljivosti potrebna tudi mišična moč ter vzdržljivost, zato bomo izvajali tudi prilagojene sekvence gibanja, namenjeni krepitvi pomembnih mišičnih skupin. Posebna pozornost bo namenjena tehnikam joge, ki vplivajo na vitalnost uma. Zaključili bomo vedno z enim od regenerativnih položajev joge.

 

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.

Vinjasa joga

Vinjasa joga

Vadba vinjasa joge je dinamična in temelji na pravilnem izvajanju jogijskih položajev v povezavi z dihom. Skozi vadbo bomo delali na gibljivosti, krepitvi mišic in sproščali napetosti v telesu. Celotni proces povezave giba in diha nas bo vodil k umiritvi miselnega toka.

PRIJAVE: parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.

Učitelji

Naša centra se lahko pohvalita z ekipo strokovno usposobljenih in jogi predanih učiteljev. Osebno več (deset)letno raziskovanje joge so nadgradili z uspešno zaključenim 200-urnim učiteljskim programom Parinama šole joge, s čimer so pridobili mednarodno priznan certifikat Yoga Alliance. Nekateri med njimi so opravili tudi nadaljevalni 500-urni učiteljski program, prav vsi pa se redno izobražujejo pri Blažu, ki nanje prenaša svoje bogato znanje, pridobljeno v najboljših joga šolah po vsem svetu.