Vitalno medenično dno

Program "Vitalno medenično dno"

Medenično dno ima izredno pomembno vlogo za naše zdravje in dobro počutje. Žal je ta del telesa še vedno tabu. Zdravo medenično dno omogoča boljšo kontrolo mišic medenice in na ta način preprečuje inkontinenco (nehoteno uhajanje urina) in prolaps notranjih organov medenice.

V tem programu se boste naučili kako uporabljati mišice medeničnega dna v različnih situacijah. Mišice izmenično krepimo in sprostimo ter jih koordiniramo z mišicami hrbta. Uporabljamo tudi različne načine dihanja. Tako lahko medenično dno dobro prenese in sprejme pritiske ko kašljamo, kihamo, nosimo težka bremena, tečemo,...
Naj vam izdamo še skrivnost - s tem programom boste izboljšali tudi kvaliteto intimnega življenja.

Vsebina programa

Vsaka ura programa je osredotočena na določen del medenice ali medeničnega dna. Anatomsko bomo spoznali kompleksno strukturo medenice in izvajali vadbo z vsemi mišicami. Postopoma bomo kombinirali uporabo vseh teh mišic skupaj .

Položaji telesa se med vajami spreminja, s tem pa se spreminja tudi pritisk organov na medenično dno. Naučili se bomo krepiti, sprostiti in razgibati mišice medenicnega dna z več ali manj pritika nanje. Izboljšal se bo tako krvni pretok v notranjih abdominalnih organih kot tudi propriocepcija (občutek samega sebe) tega dela telesa.

Z vajami ki poudarjajo asimetrične položaje medenice uravnotežimo medenično dno.

Vaje izvajamo oblečeni in se ne dotikamo genitalij.

Uporabljali bomo različne pripomočke kot so mala žoga, elastični trak, stol, blazinice. Včasih bomo vaje izvajali tudi ob glasbi.

Prijava

Prijave sprejemamo po elektronski pošti parinama.center@gmail.com ali na telefon (030) 66 55 44.
  
Nov začetek 10-tedenskega programa VMD: 31. januar 2018

VITALNO MEDENIČNO DNO 1
- dopoldanski termin - Sreda 09:00-10:00 (Devi joga center)
- popoldanski termin - Sreda 17:30-18:30 (center Parinama)

OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA!

Cena: 150 EUR (plus 8 EUR vpisnine)

Učitelji

Celine Louis

Celine Louis

Program vodi Céline Louis, certificirana Balanced Body Pilates učiteljica iz Pariza. V Sloveniji je edina osebna učenka svetovno priznane francoske fizioterapevke in učiteljice anatomije Blandine Calais-Germain.