Učitelj joge I. letnik (RYT 200)

Parinama šola joge 300 ur (prvi letnik)

Parinama šola joge

Parinama šola joge

Parinama šola joge 300 ur (prvi letnik)
Prva in vodilna sodobna šola joge v Sloveniji, ki poučuje bodoče učitelje(ice) joge od leta 2003!

Spoznajte tradicijo joge izkustveno in teoretično. Prebudite in osvestite svoje telesne in notranje potenciale. Samo tako lahko učinkovito poučujete druge.

 

Večina ljudi pride na tečaje joge zaradi enega od razlogov:

a.) večja gibljivost in moč,

b.) izboljšanje zdravja in splošnega počutja,

c.) obvladovanje in usmerjanje stresa ter iskanje notranjega miru,

d.) duhovna in osebna transformacija.

 

Kot certificirani učitelji Parinama joge boste:
 • Razumeli kako se gibati, dihati in živeti na optimalen način.
 • Spoznali delovanje telesa, uma in duha preko tradicionalnega učenja joge in sodobnega učenja anatomije, kineziologije in psihologije.
 • Učili druge ljudi, kako lahko pomagajo sami sebi - z vadbo joge za krepitev in gibljivost telesa, z dihalnimi tehnikami za jasnost uma, s somatskimi vajami za sprostitev mišične napetosti ter z meditacijo za boljši stik s samim seboj.
 • Postali najbolj učeni, razgledani in navdihujoči učitelji joge v slovenskem prostoru.

Prijava na program:

Vaše prijave pričakujemo najkasneje do 31. 8. 2019 na elektronski naslov info@parinama.si.

Začetek programa:

september 2019

Vsebina programa - šola joge 1.letnik

 • Podroben študij osnovnih asan in pranajam. Učenje osnovnih različic z uporabo.
 • Osnove vinjasa krame in statičnega zadrževanja joga asan.
 • Somatske vaje za sprostitev prevelike mišične napetosti v najbolj ranljivih delih telesa.
 • Teoretična in praktična anatomija in fiziologija (poučuje zdravnik medicine).
 • Osnove zahodne psihologije osebnosti in dela v skupini (poučuje mag. psihologije).
 • Energijska anatomija človeka.
 • Osnove mantra meditacije.
 • Osnove joga psihologije (osnovni koncepti, ki izhajajo iz Patanjalijevih joga suter).
 • Osnove zgodovine in filozofije joge.
 • Didaktika in pedagogika poučevanja joge.
 • Praktične vaje v parih in manjših skupinah.
 • Domače naloge samorefleksije in drugih vaj.

URNIK IZOBRAŽEVANJA:

2019
September: 28. in 29.
Oktober: 19. in 20.
November, December: 30.11. in 1.12.

2020:
Januar: 18. in 19.
Februar: 8. in 9. ter 15. in 16.
Marec: 21. in 22.
April: 18. in 19.
Maj: 23. in 24.
Junij: izpiti
Trajanje: Od septembra 2019 do junija 2020 (skupaj 300 ur). V tem obdobju sta vključena tudi dva bivalna vikenda (spanje in hrano se doplača posebej).Cena: Cena vseh vikend programov: Early bird cena do 31.7.2019: 1.850 EUR (velja ob enkratnem plačilu), redna cena: 2.100 EUR v enkratnem plačilu ali trije obroki (prvi obrok 880 EUR ter dva obroka po 680 EUR). Cena obveznega tedenskega obiskovanja splošnega tečaja joge: 250 EUR za destmesečni tečaj joge, dvakrat tedensko. V ceno programa je poleg predavanj in praktičnih vaj vključeno obsežno gradivo ter vmesni teoretični in praktični izpiti. Obveznost vsakega udeleženca je tudi enoletno dvakrat tedensko obiskovanje začetnega tečaja joge v Parinama ali Devi joga centru.
Vpisni pogoji: - končana vsaj V. stopnja izobrazbe, - angleški ali nemški jezik (pasivno), - vsaj eno leto redne prakse joge (asane, pranajame, meditacija). * V primeru predčasne prekinitve izobraževanja iz osebnih razlogov plačila ne vračamo. Vračilo denarja je možno le v primeru zdravstvenih težav z zdravniškim potrdilom.

Klemen Lipovšek, doktor medicine

Šola joge LjubljanaGostujoči predavatelj Klemen razmišlja takole: »Vsako učenje mora imeti trdne temelje, tako tudi učitelj joge začne graditi na poznavanju anatomije in fiziologije. Uporaba telesa v gibanju lahko pri napačnem razumevnju osnov vodi v poškodbe. Osnove tudi odprejo vrata v globlje razumevanje psihosomatike joge, ki brez njih ostanejo trdno zaprta. V modernem svetu je vzrok za polovico bolniških odsotnosti bolečina v križu, do česar v večini primerov vodijo nepravilni gibi. Z enostavnim zavedanjem sebe in telesa in pravilno uporabo le tega se da mnogo teh obolenj preprečiti, pa tudi zdraviti. Kot urgentni zdravnik si z uporabo telesnega zavedanja, dihalnih vaj in različnih tehnik joge v vsakodnevnem življenju pomagam odpravljati negativne posledice stresa, kar menim da je uporabno na vseh nivojih življenja.«

Vtisi udeleženk

Moja praksa se je začela spreminjati, nova znanja in uvidi so prestopili meje jogijske blazine in spreminjajo tudi mene in moje življenje, na boljše, pravi Leja.


Z jogo sem se prvič srečala pred dvajsetimi leti,  v času osebne krize, in izkusila, kakšno transformativno moč ima. Takrat mi je pomagala »najti sebe«, biti bolj v stiku s seboj in s svojimi resničnimi potrebami, ter mi v težkih časih osvetljevala pot naprej. Od takrat dalje je bila joga pomemben del mojega življenja.   Zato sem se z navdušenjem vpisala v šolo joge Parinama, ki je izpolnila moja pričakovanja. Predvsem sem želela najti šolo, ki joge ne jemlje kot zgolj telesno vadbo. Res mi je bilo všeč, da Blažev pristop in pristop ostalih učiteljev centra temelji na razumevanju joge v njenem izvornem, širšem, celostnem smislu. Dobili smo vpogled v njene bistvene značilnosti, se ves čas učili poslušati sebe in krepiti svoje zavedanje.  Brez slednjega ni joge. Še tako atraktivna in popolno izvedena asana, ki je ne spremlja (samo)zavedanje, ni tisto, kar nas želi učiti in nam lahko daje joga. Dotaknili smo se jogijske filozofije, njenih vodil za življenje, ki so kljub svoji starodavnosti še kako aktualna za današnji čas, spoznali osnove anatomije, psihologije, pravilno izvedbe asan, tehnike pranajame, meditacijo. Vsakega vikenda sem se izredno veselila. Moja praksa se je začela spreminjati, nova znanja in uvidi so prestopili meje jogijske blazine in spreminjajo tudi mene in moje življenje, na boljše.

Leja Jecelj Habič, Parinama 1. letnik 2017/2018


Za 1. letnik učiteljskega tečaja sem se odločila, ker sem želela poglobiti znanje joge in se naučiti pravilnega izvajanja asan, predvsem pa sem se želela naučiti več o povezanosti med telesom, dihom in umom, pravi Anja.

Najbolj mi je bilo všeč, da sem pridobila poglobljeno znanje o avtentičnosti joge - kaj je joga kot esenca. Zdi se mi, da se večina učiteljskih tečajev osredotoča le na določene tehnike joge, v večini asane. Osebno pa se mi zdi za nadaljevanje učiteljske poti v jogi, ki ima visoko mero odgovornosti, izjemnega pomena to, da začneš razumevati jogo kot vedo - celostno. Pri Blažu mi je bilo najbolj všeč, da daje največji poudarek terapevtskemu učinku joge, kar naj bi joga tudi bila sama po sebi. Torej, kaj oseba dejansko potrebuje v življenju in ne le, kaj si njen ego želi. Izjemna razlika, ki ima izjemne pomene za nadaljne življenje. 

Da se poskušam vsakič potruditi in ostati v esenci same sebe. Da znam prisluhniti svojemu telesu, svojim čutom in umu. Da vem, katerega poslušati bolj, ko me ta potrebuje. Pri delu pa mi pomaga, da svoje učence vedno učim, naj se povežejo s svojim Jaz-om in ne ego-om. Da ego trenutno zadovolji, medtem ko te pravi Jaz popelje na pravo pot znanja o sebi. Večini se sliši to zelo spiritualno, pa niti ni - če ti telo z bolečino poskuša povedati, da pretiravaš, potem pretiravaš. In če še naprej svoje telo siliš v bolečino - umsko ali telesno - pomeni, da si začel poslušati svoj ego in ne svojega Jaz-a.
Anja Krvina, Parinama 1.letnik 2013/2014.


"Všeč mi je bilo, da smo se srečali z razlago joge, kot osemdelne poti, kjer ni v ospredju le asana," je poudarila Nina.

Parinama šola Joge z učenko NinoŠola joge mi je bila izredno všeč, saj je joga zelo široko področje. Skozi izobraževanje smo se srečali z raznolikimi temami - s tradicionalnim jogijskim znanjem, sodobnejšimi smernicami in spoznanji ter medicinsko anatomsko razlago. Dobila sem več razumevanja, zakaj delamo določene položaje, v katerih primerih so dobri in zakaj ne, kakšen je pomen diha in namen različnih dihalnih tehnik. Ugotovila sem, da obstaja veda po imenu somatika, ki je lahko super dopolnitev prakse. Ob vpisu na izobraževanje me je zanimalo, od kod izhaja sodobna joga. Všeč mi je bilo, da smo se srečali z razlago joge, kot osemdelne poti (kjer ni v ospredju le asana), s Patanjalijevimi joga sutrami, z različnimi potmi joge, mantrami itd. Na poznejših izobraževanjih smo ta znanja še poglabljali in razširjali.

Trenutno se izobražujem še naprej in veselim se vsakega vikenda novih predavanj. Blaž je super predavatelj in občudujem njegovo željo po novih znanjih. Vesela sem, da lahko to modrost deli z nami naprej. Poleg predavanj je v program vključen tudi praktični del. Kljub temu, da je vikend zaseden in intenziven, se na koncu počutim odlično! ;)

Izobraževanje mi seveda pomaga tudi pri moji praksi. Kot razumevanje, kdaj uporabiti kakšno tehniko in kot motivacija, da vedenje, ki ga imam, tudi s pomočjo skupine in učitelja prenesem naprej v svoje življenje.

Sedaj poleg dela nekaj malega poučujem tudi jogo.  Pri učenju joge se mi zdi pomembno strokovno znanje o položajih, anatomiji, celostno razumevanje joge in lastna samopraksa.

Nina Debeljak, Parinama 1.letnik 2014/2015.