parinama somatika

”Enostavne in učinkovite vaje za bolj lahkotno telo in boljše samozavedanje.”

Somatika je splošno ime za različne pristope, katere lahko razumemo kot zahodna oblika joge. Skupno različnim šolam somatike je učenje zavestnega gibanja in dihanja, odkrivanje zdravih, funkcionalnih in nenasilnih načinov gibanja ter kultiviranje bolj intimnega odnosa s svojim telesom.

V Parinama somatiki integriramo različne tehnike in metode, ki izhajajo iz treh pomembnih in uveljavljenih šol somatike: Feldenkrais metode, Hanna somatike in BMC (body mind centering) metode.  V našem pristopu smo primarno osredotočeni na centralno ogrodje našega mišično-skeletnega sistema, ki je hrbtenica. Velik poudarek je tudi na specifičnem načinu izvajanja tehnik, s katerimi želimo izboljšati zdravje avtonomnega živčnega sistema in okrepiti samozavedanje. Naučili vas bomo tehnike nevromišične integracije, s katerimi si lahko pomagate sami izboljšati vsakdanje gibalne vzorce, držo telesa in način, kako uporabljate samega sebe.

Kaj je rezultat tovrstnih vaj? Bolj lahkotno in vitalno telo, jasen in umirjen um in s tem boljši stik z različnimi deli samega sebe. Vse to je možno doseči takrat, ko razvijemo večjo sposobnost spreminjanja svojih gibalnih in dihalnih vzorcev. 

 

TERMIN PROGRAMA: Sreda 18:45 – 19:45

VODI: Blaž Bertoncelj

Programu se lahko pridružite kadarkoli med letom.

Prijave sprejemamo na info@parinama.si in 030 66 55 44.

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019