400 urni IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

JOGA TERAPIJA

 

OSNOVNE INFORMACIJE

300-urni izobraževalni program

Trajanje: celotno leto (september – junij)

(en vikend mesečno, sob + ned 8:00-16:00)

Cena: prvi modul 1.700 EUR, drugi modul 1.400 EUR in tretji

modul 1.400 EUR

Prijave sprejemamo na info@parinama.si.

 

joga terapija

Joga terapija – preprečite težave, ki še niso prišle!

V sklopu 300-urnega programa Parinama joga terapije se boste naučili:

  • Osnovnih konceptov joge kot terapije;
  • Podrobno spoznavanje uporabe tehnik joge za mišično-skeletne težave in pogoste psihološke težave sodobnega človeka;
  • Uporabe različnih orodij in tehnik joge kot terapije;
  • Povezanost joge in ajurvede;
  • Aplikacijo različnih prilagojenih tehnik joga terapije na posamezna obolenja;
  • Kako preseči lastne omejitve in 
  • vzorce v telesu in umu.

S pomočjo programa boste poglobili razumevanje povezanosti fizičnega telesa, čustev, uma in zavesti.

Poleg sistematično poučevanih celostnih tehnikah joge, prilagojene za psihosomatske potrebe sodobnega človeka boste vsak modul spoznali tudi bistvene teoretične okvire joge kot terapije. Ti koncepti in modeli se bodo nanašali na telesno, mentalno, čustveno, energijsko in duhovno raven človeka.

3 MODULI JOGA TERAPIJA IZOBRAŽEVANJA

Prvi modul : TELESNO ZDRAVJE  (devet vikendov): Mišično-skeletno in respiratorno zdravje

Poudarek bo usmerjen na zdravje mišično skeletnega sistema. Sistematično bomo spoznali izkustveno in funkcionalno anatomijo telesa ter spoznali raznovrstne adaptacije klasičnih joga asan, ki vplivajo na bolj funkcionalno gibanje našega telesa. Dobro boste razširili obzorje, katere vaje je smiselno izvajati in katere ter zakaj ne. Poseben poudarek bo namenjen trem pomembnim segmentom hrbtenice (ledveni, prsni in vratni del). Spoznali boste terapevtske variacije dinamičnih joga asan (čikitsa vinjasa krama) ter smiselno uporabo raznovrstnih pripomočkov, ki se uporabljajo v sodobni jogi. Pomemben del razumevanja zdravja mišično skeletnega zdravja našega telesa izhaja iz razumevanja, da zmanjševanje in preprečevanje telesnih bolečin in okvar ni povezano zgolj z dobrim izvajanjem vaj, temveč z zavedanjem, kaj delamo s svojim telesom v naših vsakdanjih aktivnostih.

Poleg poudarka na zdravju (stabilnost in mobilnost) različnih sklepov telesa ter povečevanjem moči, vzdržljivosti in sproščenosti mišičnega tkiva bomo spoznali tudi orodja joge (ki bodo celostna, ne zgolj iz skupine joga asan), ki pozitivno vplivajo na zdravje živčnega, prebavnega in dihalnega sistema.

Tehnike : asane (dinamične, statične, uporaba pripomočkov in regenerativni položaji) / optimalno dihanje / pranajame

Koncepti in jogijski modeli : temeljni modeli joga terapije za fizično telo,  sthiram-sukham asana, dirgha-sukšma pranajama, panča prana)

Začetek prvega modula: januar 2023

joga terapija za posameznike

Drugi modul : MENTALNO IN DUHOVNO ZDRAVJE (sedem vikendov)

Z razliko od modula telesno zdravje, ki je primarno osredotočeno na uporabo telesnih in dihalno-energijskih tehnik (asan in pranajam) bomo v drugem modulu osredotočeni na uporabo bolj subtilnih in notranjih tehnik joge (mudre, bande, njase, mantre in meditacija).

Tehnike : subtilno izvajane asane in pranajame /  mudre in bande /

Koncepti in jogijski modeli : panča maja koša, raznovrstni modeli delovanja uma, ki izhajajo iz Patanjalijevih Joga suter in Upanišad, tri guna model, spoznavanje osnov sankja filozofije

V modulu mentalno zdravje bomo vsak vikend osredotočeni na enega izmed bistvenih tematskih sklopov : stres in izgorelost, tesnoba, depresija, psihosomatsko zdravje in bolezni odvisnosti

Začetek drugega modula: oktober 2023 

Tretji modul : AJURVEDA / POGOSTA OBOLENJA SODOBNEGA ČLOVEKA (sedem vikendov)

 Trije vikendi bodo namenjeni spoznavanju osnov ajurvede, štiri vikendi pa pogostim obolenjem sodobnega človeka :  prebavni trakt in hormonske motnje, srčno-žilna obolenja, glavoboli, avtoimune bolezni, visok in nizek krvni pritisk, diabetes. 

Začetek drugega modula: oktober 2023

 
 
UČITELJI

BLAŽ BERTONCELJ
Program vodi Blaž Bertoncelj, učitelj joge, večkratno mednarodno certificiran učitelj somatike (Feldenkrais metoda, Hanna somatika in BMC – body mind centering), biofeedback in joga terapevt. Je izkušeni učitelj in mentor, ki jogo poučuje od leta 1998.

Blaž Bertoncelj -OBSEŽEN CV

BILJANA DUŠIČ, dr. medicine, ajurvedska svetovalka

 

MOJCA GLUŠIČ, dr. medicine, specialistka radiologije

 

PRIJAVA NA NOVICE

© Parinama 2019