Novice

DELAVNICA ''Kako se soočiti s strahom?''; sobota, 27. januar 2018 ob 9:30 v DEVI joga centru

DELAVNICA ''Kako se soočiti s strahom?''; sobota, 27. januar 2018 ob 9:30 v DEVI joga centru

V naših srcih je božanska iskra, ki si želi ustvarjati, deliti in se svobodno izražati. Da bi se ta iskra v nas lahko izrazila moramo stopiti na pot samorealizacije. Osebno in duhovno rast lahko primerjamo z zorenjem sadja: v nezrelem stanju je njen okus kisel in neprijeten. Prav tako nezrele energije v človeški zavesti pogosto prinesejo grenak okus strahu.

Vabimo vas na delavnico, ki bo v soboto, 27. januarja 2018, ob 9:30 do 13:00 ure, v Devi joga centru, Bobenčkova 4, Ljubljana. Delavnico bo vodil priznani mednarodni učitelj integriranih načinov uporabe duhovnosti v življenju Darshan Jan Lotichius

Cena delavnice je 30 EUR.

Obvezne predhodne prijave na mail parinama.center@gmail.com ali telefon 030 66 55 44.

V delavnici, ki temelji na učenju Paramhansa Yoganande, avtorja duhovne uspešnice »Avtobiografija jogija«, bomo raziskali, kako lahko nekatera učenja in jogijska praksa pomagajo presegati strah ter pospešiti naš osebni in duhovni razvoj.

Vsebina delavnice:
  • dihanje in energijske vaje, ki krepijo živčni sistem, pomagajo obvladati strah in tremo,
  • štirje vidiki zavesti,
  • ego: prijatelj ali sovražnik,
  • kako kultivirati pogum,
  • meditacija kot pot do samorealizacije.


O Darshanu

Jan Lotichius se je rodil na Nizozemskem. Leta 1985 se je srečal s Swami Kriyanando v Italiji, ki mu je dal duhovno ime Darshan. Je član Ananda Sanghe, ki jo je ustanovil Kriyananda. Kot aktivni praktikant meditacijske tehnike eksperimentira z integriranimi načini uporabe duhovnosti na vseh področjih družbenega življenja. Leta 1992 je soustanovil center Ananda v Rimu, ki ga je več let vodil. Darshan je diplomiral iz italijanske in francoske književnosti na univerzah v Amsterdamu in Rimu ter na glasbenem konservatoriju v Bariju (violina). Je ustvarjalni pisatelj in glasbenik. V poznih osemdesetih letih je prebral knjigo Kriyanande o izobraževanju za življenje, od takrat vključuje to znanje v izobraževanje otrok, tako kot učitelj in oče. Je ustanovitelj šole za življenje modrosti, ki jo je tri leta vodil. V skupnosti Ananda Assisi vodi številne poletne tabore in širi svoje dejavnosti po Evropi in Ameriki.