Novice

PREDVAJANJE FILMA ''Pot k sreči'' ; petek, 26. januar 2018 ob 19:00 v DEVI joga centru

PREDVAJANJE FILMA ''Pot k sreči'' ; petek, 26. januar 2018 ob 19:00 v DEVI joga centru

Egoizem, pohlep in ignoranca so človeštvo pripeljali do stanja kakršno je danes na našem planetu. Mnogi duhovni učitelji so že pokazali rešitev iz teh težav. Predlagali so združevanje ljudi, ne glede na veroizpoved ali druge razlike, v skupnosti »Kolonije svetovnega bratstva«. To sobivanje naj bo po načelu »Ni toliko pomembno kaj dobiš, temveč kaj daš!«.

Zgodba filma izhaja iz 20-ih let 20. stoletja, ko je v Ameriko prispel Paramhansa Yogananda. Njegovo poslanstvo je vključevalo dve ključni točki, ki so močno vplivali na mladega učenca, J. Donalda Waltersa, pozneje znanega kot Swami Kriyananda. Prvič - osebna sprememba se začne znotraj nas, drugič - okolje močno vpliva na naše iskanje sreče. Leta 1968 je Swami Kriyananda ustanovil prvo skupnost v Kaliforniji.

Film »Pot k sreči«, posnet v Hollywoodu, nas nagovori z resnično zgodbo in jasno vizijo
posameznikov, kakor celotne Ananda skupnosti. Je zgodba, ki nas popelje na pot k sebi, k
notranji sreči, ki je univerzalna, večna in nepogojena.

Po ogledu filma sledi pogovor s priznanima mednarodnima učiteljima iz Anande Assisija, Darshanom Jan Lotichiusom in Giorgio Gopala Aschieri.

Lokacija: DEVI joga center, Bobenčkova 4, Ljubljana.
Termin: petek, 26. januar 2018 ob 19:00

Prispevek: 5 EUR

Kratek povzetek vsebine filma:
Novinarka Juliet, zaposlena pri reviji Profili, obišče duhovno skupnost Anande v Kaliforniji. Tam sreča člane skupnosti, ki ne samo odgovarjajo na njena vprašanja o življenju v skupnosti, ampak jo tudi popeljejo v nova spoznanja, ki jih ni pričakovala. Med intervjuji, še posebno s Kriyanando, se seznani z univerzalnimi resnicami. S tem odkriva možnosti za harmonično in izpolnjeno življenje, ki spremenijo tudi njo. Bodi sam sprememba, ki si jo želiš. Ko se spremeniš, se spremeni tudi ves tvoj svet. Začni to popotovanje k sreči!