Novice

Delavnica: Zdrava in vitalna hrbtenica z Blažem Bertoncljem; sreda, 17. oktober 2018 ob 18:00 v centru Parinama

Delavnica: Zdrava in vitalna hrbtenica z Blažem Bertoncljem; sreda, 17. oktober 2018 ob 18:00 v centru Parinama

16. oktober. Vsako leto je to svetovni dan hrbtenice. Letošnji slogan je usmerjen v ozaveščanje pomena ljubezni do svoje hrbtenice.

To je povezano s sposobnostjo zavestnega čutenja in upoštevanje resničnih potreb svojega telesnega stebra, kar naša hrbtenica tudi je.

Zdrava hrbtenica je tista, ki je dobra prijateljica z močjo, vzdržljivostjo in gibljivostjo. Ob pravem trenutku in v obliki, ki je potrebna za določen gib ali položaj. Ker smo v sodobnem času toliko odtujeni od samega sebe, ni čudno, da so mišično skeletne bolečine v takšnem porastu. Kljub temu, da je medicina in sodobna znanost zelo napredovala, so bolečine (zlasti v ledvenem predelu) ene izmed najbolj trdovratnih in kompleksnih, kjer je tudi fizioterapija pogosto neučinkovita.

Glede na to, da sem sam imel zelo hude bolečine po končani športni karieri ter si z jogo najprej pomagal, potem pa tudi škodoval, lahko predstavim in poučujem tovrstni program s svojo osebno izkušnjo, ki dodatno temelji na znanju, ki izhaja iz joga terapije, somatike in sodobnih raziskav o zdravju hrbtenice.

Če želite spoznati osnovne principe dobre uporabe svoje hrbtenice, tako v gibanju kot mirovanju, se naučiti nekaj vaj za stabilizacijo in mobilnost, ter spoznate osnove psihosomatike hrbtenice (povezanost med telesom in čustvi) ste toplo vabljeni na dve urno delavnico Zdrava in vitalna hrbtenica.


Termin: sreda, 17. oktober 2018, 18:00 do 20:00

Lokacija: center Parinama

Uči: Blaž Bertoncelj

Cena: 40 € (v ceno je vštet DVD Zdrava hrbtenica v vrednosti 24 €, ki ga prejme vsak udeleženec delavnice)


 

Obvezna predhodna prijava na mail parinama.center@gmail.com ali telefon 030 66 55 44.